Hogeschool Hoofddocent Energietechniek

Job Description

Title: Hogeschool Hoofddocent Energietechniek

Company Name: Hogeschool van Amsterdam

Job Location: Amsterdam

Hogeschool Hoofddocent Energietechniek in gebouwde omgeving (0,8 fte)

Ben jij een onderzoeker die maatschappelijk verschil wil maken en hart heeft voor studentsucces en onderwijsinnovatie? En ben jij in staat om als dragende en verbindende kracht te functioneren tussen de onderzoeksgroepen van het Centre of Expertise Urban Technology, de opleiding Engineering en de praktijk? Dan zijn wij geïnteresseerd in jou als

Hogeschool Hoofddocent energietechniek in gebouwde omgeving (0,8 fte)

Wat ga je doen?

Als Hogeschool Hoofddocent (in andere hogescholen ook wel aangeduid als 'associate lector') heb je een inhoudelijk dragende rol: je zet in afstemming met de lector Energie & Innovatie de onderzoekslijn energietechniek in de gebouwde omgeving uit, draagt bij aan nieuwe onderzoeksprojecten en koppelt die met de kennisbehoefte en vakken in de onderwijspraktijk. Daartoe neem je ook actief deel aan de verwerving van financiële onderzoeksmiddelen. Binnen het en het Centre of Expertise Urban Technology (CoE Urban Tech) draag je met je expertise bij aan de thema's Energy Transition. Je weet met studenten op technisch uitdagende ontwerpvragen impact te creëren.

Als hoofddocent ben je binnen het onderwijs en onderzoek verantwoordelijk voor:

 • De ontwikkeling en verwerving van interdisciplinaire onderzoeksprojecten op het terrein van energie-installaties.
 • Het delen van de ontwikkelde kennis op een toegankelijke impactrijke wijze.
 • Het onderhouden en uitbouwen van het praktijk- en kennisnetwerk. Je bent proactief in contact met de buitenwereld, met bedrijfspartners, overheid en andere kennisinstellingen.
 • De verbinding van onderzoek, onderwijs en de praktijk vanuit je positionering binnen de opleiding Engineering
 • Als expert ondersteun je de opleiding bij de ontwikkeling en vormgeving van het onderwijsprogramma's voor met name het 3e en 4e-jaars curriculum. Je rol is hierbij adviserend en tevens ben je kennisbaken voor het docententeam voor energie-installaties.
 • Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen bij Urban Technology en kan de vertaalslag hier vanuit maken naar concrete opdrachten die inpasbaar zijn in het onderwijs, in het bijzonder binnen de afstudeerrichting Mechanical Engineering en de minor Energiepositieve stad.
 • Je verzorgt onderwijs en begeleidt studenten in hun afstuderen. De omvang van je onderwijstaak is 1,5 dag per week.
 • Het betrekken van andere opleidingen waaronder Built Environment en de nieuw te starten opleiding Technische Natuurkunde.

Waar ga je werken?

De hoofddocent Energietechniek in de gebouwde omgeving is ondergebracht bij de opleiding Engineering van de Faculteit Techniek en het CoE Urban Tech. Daarbij maak je onderdeel uit van het lectoraat Energie & Innovatie.

Het lectoraat Energie & Innovatie van het bredere Centre of Expertise Urban Technology huisvest een breed scala aan onderzoeksprojecten met onderwerpen als de uitrol van duurzame warmtenetten, energiepositieve gebieden, gebouwrenovatie / inpasbare oplossingen voor CO2-reductie, smart charging en de uitrol van laadinfrastructuur, en PV opwek en integratie. Als hoofddocent zal je focus liggen op het onderzoek naar energietechniek in de gebouwde omgeving.

Centre of Expertise Urban Technology

Het CoE Urban Tech is het interdisciplinaire onderzoeksprogramma dat met praktijkgericht onderzoek bijdraagt aan de inzet van techniek voor een leefbare, duurzame en competitieve stad. Het onderzoek kenmerkt zich door een ontwerpgerichte aanpak en resulteert in concrete oplossingen die implementeerbaar en opschaalbaar zijn. Het onderzoek draagt bij aan het versterken van de innovatiekracht van onze opleidingen en het werkveld. Aan het onderzoeksprogramma zijn 8 lectoraten verbonden die bijdragen aan de thema's: 'Energy Transition', 'Circulair Transition', 'Connectivity & Mobility' en 'Designing Future Cities'.

Engineering

De brede bachelor Engineering is een vierjarige bachelor opleiding in voltijd en deeltijd, die opleidt tot de Engineer van de toekomst. Een professional die vanuit zijn/haar eigen discipline met andere disciplines kan werken aan een ontwerpvraag met impact voor de maatschappij. Het team bestaat uit ongeveer 100 betrokken en gedreven docenten die open staan voor samenwerking en nieuwe ontwikkelingen.

Faculteit Techniek

De faculteit Techniek is één van de zeven faculteiten van de HvA en kent 8 bacheloropleidingen en één masteropleiding, terwijl er twee AD-, twee bachelor- en 2 masteropleidingen in ontwikkeling zijn. Faculteit Techniek verzorgt onderwijs voor circa 7000 studenten. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van 11 lectoren binnen het Kenniscentrum Techniek (KCT). Bij de faculteit werken ongeveer 500 medewerkers (400 fte).

De faculteit ontwikkelde haar eigen toekomstvisie op onderwijs en onderzoek om zo klaar te zijn voor de implementatie daarvan op het moment van het betrekken van de nieuwe locatie in 2022. Ontmoeten, onderzoeken, ontwerpen en maken staan centraal.

Talent als basis, diversiteit als kracht

De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.

Wat breng je mee?

 • je bent (bijna) gepromoveerd op bèta-technisch terrein en hebt ervaring in vraagstukken rondom Energie Transitie;
 • je hebt bij voorkeur ervaring bij het opzetten en aanvragen van onderzoeksprojecten;
 • je denkt graag mee om Energietechniek in te zetten om voor de maatschappelijke opgaven waaraan het onderzoek van Urban Technology werkt innovatieve oplossingen te ontwikkelen.
 • je bent goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen Energietechniek en de inpassing in de gebouwde omgeving.
 • je bent in staat de lead te nemen bij het verkennen van een vernieuwingsproces, hierbij weet je docenten en onderzoekers te inspireren op jouw vakgebied;
 • een sterke motivatie om onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk met elkaar te verbinden
 • je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.
 • uitstekende communicatieve vaardigheden om onderzoeksuitkomsten op toegankelijke wijze te delen met relevante stakeholders;
 • ervaring in het hoger beroepsonderwijs, als docent/onderzoeker met goede beheersing van praktijkgerichte onderzoeksmethoden. Ervaring met het ontwikkelen van samenhangende onderwijsprogramma's is een pre;
 • in bezit van een didactische aantekening of bent bereid deze te behalen;
 • je bent flexibel en stressbestendig en weet makkelijk te schakelen tussen verschillende rollen en werkzaamheden.

Wat bieden we?

 • Een veelzijdige en dynamische functie in een organisatie die sterk in beweging is en waar ruimte is voor eigen initiatief en ideeën.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van in eerste instantie 1 jaar. We streven ernaar om de functie voort te zetten.
 • De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van Hogeschool hoofddocent 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 13 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 6.202,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand;
 • Bij ons heb je gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.

Neem contact op met Renée Heller (lector Energie & Innovatie) en/of Erwin Borgmeier (Opleidingsmanager Engineering) via emailadres (gebruik dit mailadres uitsluitend voor het stellen van vragen: we verwerken alleen sollicitaties die we ontvangen via de link onder aan deze vacature).

Wil je solliciteren?

Overtuig ons dan in je sollicitatiebrief! Klik op de link onderaan deze vacature om online te solliciteren.

Similar Jobs

More Jobs

Teamlid

View

Organist

View

Organist

View

Redacteur

View

Redacteur/Content Specialist

View

Vrijwilliger

View

Talentvolle Makers en Performers

View

Hoofdredacteur/Secretaris

View

Krant Online

View

Krant Online

View

Vrijwilliger

View

Vertaler Frans

View

Broadcast IT Talent

View

DJ Shows

View

Writer Editor

View

Talent Muziek

View

Docenten

View

Media Manager

View

Algemeen Bestuurslid

View

Team-lid Voorstellingen

View

Vrijwilligers

View

Binnenlandverslaggever

View

Redacteur

View

Nieuwe Omroeper

View

Trainee

View

Allround Theatertechnicus

View

Vrijwilligerscoördinator

View

Omroep Hoeksche Waard

View

Chocolatemakers

View

Selfie Museum Kunstenaars

View

Medewerker

View

Onderstaande Vrijwilligers

View

Hogeschool Hoofddocent Forensisch Onderzoek

View

Fotostylist

View

Productiemedewerker

View

Vanuit Huis

View

Teamlid Voorstellingen

View

Vrijwilligers

View

Allround Redacteur

View

Horeca Medewerker Runner

View