Hogeschool Hoofddocent Forensisch Onderzoek

Job Description

Title: Hogeschool Hoofddocent Forensisch Onderzoek

Company Name: Hogeschool van Amsterdam

Job Location: Amsterdam

Hogeschool Hoofddocent Forensisch Onderzoek (0,8 fte)

Sluitingsdatum: 20 juni 2021

Beschrijving:

Ben jij een onderzoeker die maatschappelijk verschil wil maken en hart heeft voor studentsucces en onderwijsinnovatie? En ben jij in staat om als dragende en verbindende kracht te functioneren tussen relevante onderzoeksgroepen binnen de HvA, de opleiding Forensisch onderzoek en de praktijk? Dan zijn wij geïnteresseerd in jou als

Hogeschool Hoofddocent Forensisch Onderzoek (0,8 fte)

Wat ga je doen?

Als Hogeschool Hoofddocent heb je een inhoudelijk dragende rol: je zet in afstemming met de onderzoeksgroepen van de HvA bestaande uit docenten en studenten, en in afstemming met het onderzoeksprogramma Forensisch Onderzoek onderzoekslijnen uit, draagt bij aan nieuwe onderzoeksprojecten en koppelt die met de kennisbehoefte en vakken in de onderwijspraktijk. Daartoe neem je ook actief deel aan de verwerving van financiële onderzoeksmiddelen. Je weet samen met docenten en studenten impact te creëren op forensisch relevante technisch uitdagende ontwerpvragen.

Als hogeschool hoofddocent ben je binnen het onderwijs en onderzoek verantwoordelijk voor:

 • De verbinding van onderzoek, onderwijs en de praktijk vanuit je positionering binnen de opleiding Forensisch onderzoek.
 • De ontwikkeling en verwerving van interdisciplinaire onderzoeksprojecten op het gebied van forensisch relevante ontwerpvragen.
 • Het onderhouden en uitbouwen van het praktijk- en kennisnetwerk. Je bent proactief in contact met de buitenwereld, met forensisch en technisch relevante kennisinstellingen, bedrijfspartners en overheid.
 • Als expert ondersteun je de opleiding bij de ontwikkeling en vormgeving van de onderwijsprogramma's voor met name het 3e en 4e-jaars curriculum. Je rol is hierbij adviserend en tevens ben je kennisbaken voor het docententeam.
 • Het delen van de ontwikkelde kennis op een toegankelijke impactrijke wijze.

Waar ga je werken?

De Hogeschool Forensisch Onderzoek is ondergebracht bij de opleiding Forensisch onderzoek. Binnen de Hogeschool van Amsterdam trekt de opleiding samen op met het lectoraat Forensisch onderzoek, het lectoraat Dynamiek van Forensische Sporen en de opleiding en onderzoekslijn BioMedische Technologie.

De opleiding Forensisch Onderzoek is ontstaan uit de samenwerking tussen het Nederlands Forensisch Instituut, de Politieacademie en de Faculteit Techniek. Deze vierjarige, voltijd Bacheloropleiding leidt de ca 320 studenten op tot forensisch onderzoeker. Het multidisciplinaire team is een jong team dat na invulling van de huidige vacatures zal bestaan uit achttien docent-onderzoekers, drie praktijkinstructeurs, een hogeschoolhoofddocent en een , ondersteund door de diverse collega's vanuit het team Bedrijfsvoering.

De faculteit Techniek is één van de zeven faculteiten van de HvA en kent 10 bacheloropleidingen en één masteropleiding, terwijl er twee AD-, twee bachelor- en 2 masteropleidingen in ontwikkeling zijn. Faculteit Techniek verzorgt onderwijs voor ongeveer 7000 studenten. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van 11 lectoren binnen het Kenniscentrum Techniek (KCT). Bij de faculteit werken circa 600 medewerkers (ruim 400 fte).

De faculteit ontwikkelde haar eigen toekomstvisie op onderwijs en onderzoek om zo klaar te zijn voor de implementatie daarvan op het moment van het betrekken van de nieuwe locatie in 2022. Ontmoeten, onderzoeken, ontwerpen en maken staan centraal.

Talent als basis, diversiteit als kracht

De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven wij dat, hoe inclusiever wij zijn, des te beter wij kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. Wij streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.

Wat breng je mee?

 • Je bent een ervaren onderzoeker, met bij voorkeur een Natuurwetenschappelijke of technische oriëntatie.
 • Je hebt je opleiding afgerond met een promotie.
 • Je hebt ervaring met praktijkgericht onderzoek, bij voorkeur in een forensisch relevant veld.
 • Je hebt ervaring met het opzetten en bij voorkeur ook het aanvragen van onderzoeksprojecten;
 • Je weet de kwaliteit van onderzoek te waarborgen en je draagt bij aan innovatieve ontwikkelingen;
 • Je bent in staat het voortouw te nemen bij het verkennen van een vernieuwingsproces. Hierbij weet je docenten en onderzoekers te inspireren.
 • Je bent sterk gemotiveerd om multidisciplinair onderzoek, -onderwijs en -beroepspraktijk (werkveldpartners) met elkaar te verbinden.
 • Je werkt graag met studenten en je kunt je goed inleven in hun belevingswereld. Je bent in staat om op een inspirerende en aansprekende manier kennis met hen te delen.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, en bent in staat om onderzoeksuitkomsten op toegankelijke wijze te delen met relevante stakeholders.
 • Je hebt ervaring of affiniteit met het hoger beroepsonderwijs.
 • Ervaring met het ontwikkelen van samenhangende onderwijsprogramma's is een pre.
 • Je bent in bezit van een didactische aantekening of bereid deze te behalen.
 • Je bent flexibel en stressbestendig en weet makkelijk te schakelen tussen verschillende rollen en werkzaamheden.

Wij bieden we?

 • Een veelzijdige en dynamische functie in een organisatie die sterk in beweging is en waar ruimte is voor eigen initiatief en ideeën.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd, voor de duur van in eerste instantie 1 jaar. Onze voorkeur heeft een start per 1 september 2021. Zijn wij enthousiast over jouw functioneren én heb jij het naar je zin, dan gaan we in gesprek over een vaste aanstelling
 • De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van Hogeschool hoofddocent 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 13 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 6.202,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • De HvA heeft een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een uitstekende vakantieregeling en een eindejaarsuitkering. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Neem contact op met ( Forensisch onderzoek) via emailadres (gebruik dit mailadres uitsluitend voor het stellen van vragen: we verwerken alleen sollicitaties die we ontvangen via de link onder aan deze vacature).

Wil je solliciteren?
Overtuig ons dan in je sollicitatiebrief! Klik op de link onderaan deze vacature om uiterlijk 20 juni a.s. online te solliciteren.

Similar Jobs

More Jobs

Projectleider

View

Elftal

View

Marketeer

View

Nieuwe Omroeper

View

Algemeen Bestuurslid

View

for Theatre Makers

View

Zowel Helder

View

Multimediaal Communicatieprofessional

View

Redacteur Werkervaringsplaats

View

Rekwisiteur - Rekwisiteur

View

Programmamaker Artificial Intelligence

View

Educatieve Content Ontwikkelaar

View

Creatieve Duizendpoot

View

Ontwikkelaar

View

Commissielid

View

Cameramensen

View

Online Redacteur

View

ISO-Gecertificeerd Vertaalbureau

View

Prepress Specialist

View

Allround Musicus

View

Tekstschrijvers

View

Buro-medewerker

View

Technical Improvement Officer

View

Nieuwsredacteur

View

Radiomaker

View

Tata Steel Orkest

View

Social Media Coördinator

View

Kaartverkoopmedewerker

View

Revit Modelleur

View

Tekstschrijver Aanbestedingen (Emvi)

View

Dtp'er

View

Organist

View

Direkt zum Inhalt

View

Presentator

View

Social Media Manager

View

Krant Online

View

Kunstenaar

View

Online Redacteur College Tour

View

Webredacteur

View

Content Coördinator

View