Onderzoeksmedewerker

Job Description

Title: Onderzoeksmedewerker

Company Name: Universiteit Utrecht

Job Location: Utrecht

Kruimelpad

 1. UU.nl
 2. Werken bij de Universiteit Utrecht
 3. Onderzoeksmedewerker (0,7 fte)
Uren per week: 26 tot 28 Faculteit of dienst: Faculteit Sociale Wetenschappen Afdeling: Afd. Ontwikkelingspsychologie Uiterlijk reageren op: 15 juni 2021

Functie

Je gaat werken bij de afdeling Ontwikkelingspsychologie van de faculteit Sociale Wetenschappen. Deze afdeling verzorgt onderwijs in de bacheloropleiding Psychologie en in de masteropleiding Clinical Child and Adolescent Psychology. Daarnaast wordt er veel onderzoek gedaan in de praktijk.

Voor ons project 'Virtual Reality om te onderzoeken hoe jongeren met een licht verstandelijke beperking zich gedragen in sociale situaties' zoeken we iemand die het leuk vindt om de dataverzameling te coördineren en een belangrijke rol te spelen bij de afnames met Virtual Reality. In de afgelopen jaren hebben we een Virtual Reality omgeving ontwikkeld om de sociale informatieverwerking van jongeren in kaart te brengen. We willen de bruikbaarheid daarvan nu onderzoeken bij jongeren met een licht verstandelijke beperking, zodat we hun gedrag beter kunnen begrijpen. We hopen deze omgeving in de toekomst ook in te kunnen zetten in de behandeling van jongeren met een licht verstandelijke beperking, zodat ze nieuwe vaardigheden kunnen oefenen.
De taken van deze onderzoeksmedewerker hebben betrekking op het coördineren van de dataverzameling:

 • contact onderhouden met de instellingen waar het onderzoek zal plaatsvinden;
 • inplannen en overzicht houden over afnames;
 • afnemen van onderzoeken met Virtual Reality;
 • aansturen van studenten die meehelpen bij de dataverzameling;
 • versturen van vragenlijsten aan leerkrachten en contact met hen onderhouden hierover;
 • terugkoppelen van de voortgang van de dataverzameling aan de onderzoekers.

Dit project betreft een samenwerking tussen onderzoekers van verschillende faculteiten. Je werkt daardoor samen met een team wetenschappers met diverse achtergronden. Afhankelijk van kwaliteiten en wensen van de kandidaat is het ook mogelijk om bij te dragen aan publicaties m.b.t. dit project.

Profiel

Wie ben jij?

 • Je bent afgestudeerd binnen de sociale wetenschappen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken met jeugd.
 • Je hebt ervaring in het uitvoeren van data verzamelen en het opstellen van onderzoeksrapportages (bijv. in het kader van een thesis of onderzoeksstage).
 • Je bent helder en correct in de communicatie.
 • Je hebt een proactieve houding, signaleert tijdig problemen en pakt ze aan.
 • Je bent goed in plannen, organiseren en overzicht houden.
 • Je beschikt over een grote dosis doorzettingsvermogen.
 • Je bent flexibel inzetbaar.

Aanbod

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,7 fte) voor de duur van een jaar. De taken kunnen eventueel nog worden aangevuld met onderwijstaken. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.790,- en maximaal € 3.061,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden , waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.
De faculteit Sociale Wetenschappen is een dynamische, toonaangevende faculteit voor hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en uitdagend academisch onderwijs op het gebied van jeugd, onderwijs, opvoeding, menselijk gedrag en samenleving. De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor bijna 6.000 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en (onderzoeks)masters in de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie en sociologie.

Aanvullende informatie

Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Similar Jobs

More Jobs

Teamlid

View

Organist

View

Organist

View

Redacteur

View

Redacteur/Content Specialist

View

Vrijwilliger

View

Talentvolle Makers en Performers

View

Hoofdredacteur/Secretaris

View

Krant Online

View

Krant Online

View

Vrijwilliger

View

Vertaler Frans

View

Broadcast IT Talent

View

DJ Shows

View

Writer Editor

View

Talent Muziek

View

Docenten

View

Media Manager

View

Algemeen Bestuurslid

View

Team-lid Voorstellingen

View

Vrijwilligers

View

Binnenlandverslaggever

View

Redacteur

View

Nieuwe Omroeper

View

Trainee

View

Allround Theatertechnicus

View

Vrijwilligerscoördinator

View

Omroep Hoeksche Waard

View

Chocolatemakers

View

Selfie Museum Kunstenaars

View

Medewerker

View

Onderstaande Vrijwilligers

View

Hogeschool Hoofddocent Forensisch Onderzoek

View

Fotostylist

View

Productiemedewerker

View

Vanuit Huis

View

Teamlid Voorstellingen

View

Vrijwilligers

View

Allround Redacteur

View

Horeca Medewerker Runner

View